Tudtad, hogy több, mint 120 féle eszköz van az autózár nyitására?

 

Az életben számtalan olyan helyzet fordulhat elő, amikor autózár nyitásra lehet szükséged. Óhatatlan, hogy eltűnik a kulcs, meghibásodik valami, vagy egyszerűen csak véletlenül bezárod a slusszkulcsodat. Ilyenkor az első bosszús percek után érdemes logikusan gondolkoznod és azonnal szakembert hívnod a helyszínre, akinek a kisujjában van az autózár nyitás – természetesen sérülés nélkül.

Persze ha ilyen helyzetbe kerülsz, próbálkozhatsz egyedül is az autózár nyitással, sőt, valószínűleg ez lesz az első gondolatod, amikor rájössz, hogy pont most, pont nagyon kellene a kocsi. De ez nem ajánlott, ha csak nem vagy szakember. Laikusként ugyanis elég egy rossz mozdulat, és olyan kárt is tehetsz a saját autódban, melynek javításához valószínűleg mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. Szóval a legjobb, ha azonnal tárcsázod a megfelelő telefonszámod (például a miénket) és szakértőt hívsz a helyszínre.

 

Mit tegyél, ha elhagytad vagy ellopták a slusszkulcsodat?

 

Automatikusan nyúlsz a zsebedbe, de a slusszkulcs nincs sehol. Miután átkutattad a táskádat, hiába mész vissza azon az útvonalon, melyet bejártál, a kulcs nem kerül elő, a pótkulcs pedig kilométerekre van tőled. Mindegy, hogy ellopták, vagy elhagytad, a helyzet per pillanat ugyanaz mindkét esetben: valahogy ki kell nyitnod az autózárat. Még mielőtt hirtelen felindulásodban betörnéd a saját kocsid szélvédőjét vagy úgy döntenél, hogy az autó most már örökké abban a parkolóban marad, próbálj meg egy harmadik megoldást is bevetni.

Hívj szakembert a helyszínre, aki sérülés nélkül kinyitja az autózárat. Innentől kezdve pedig egy autókulcs programozóra bízhatod magad, aki készít neked egy vadiúj slusszkulcsot – és ha kell, letiltja a régit.

 

Mi a teendő, ha bezártad a kulcsodat?

 

Állsz a saját kocsid mellett, a slusszkulcs pedig ott van tőled egy karnyújtásnyira. A bökkenő csak annyi, hogy közöttetek van egy bezárt kocsiajtó. Ha bezártad a kulcsodat a saját autódba és nincs kéznél a pótkulcs, akkor nincs mese, valahogy vissza kell szerezned az eredetit.

Ha szeretnéd, hogy a művelet közben ne sérüljön az autód, akkor ehhez szükséged lesz egy szakemberre, aki néhány perc alatt kihúz téged a szorult helyzetedből.

 

Ha megvan a kulcs, de nem nyílik az autózár

 

A kulcs a kezedben, az autózár mégsem nyílik. Elképzelhető, hogy a kulcs vagy a távirányító hibásodott meg, de az is lehet, hogy a zárszerkezettel van valami gond.

Ha lemerült az autó akkumulátora, annak szintén lehetnek ilyen „mellékhatásai”. Mivel nem tudhatod laikusként, mi áll a probléma hátterében, nem érdemes egyedül megpróbálnod orvosolni a gondot. Nem kizárt persze, hogy valami csoda folytán sikerül kinyitni a zárat, de még ha sikerülne is, csak annyit érsz el, hogy beülhetsz a kocsiba. Elindulni már biztosan nem fogsz kulcs nélkül.

Ha jót akarsz magadnak, hívj szakembert a helyszínre, aki hamar beazonosítja a problémát, kinyitja az ajtókat és újra használhatóvá teszi az autódat!

 

Mennyibe kerül egy autózár nyitás?

 

A zárnyitás ára attól függ, hogy pontosan milyen probléma áll a háttérben. Az viszont biztos, hogy ha Budapest területén belül történt a baj, akkor a kiszállásért nem számolunk fel plusz költséget, ráadásul azonnal elindulunk hozzád. Természetesen a zárnyitás előtt mindig tisztázzuk az árat a tulajdonossal, így biztosan nem érnek majd meglepetések.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95