Tudtad, hogy több, mint 120 féle eszköz van az autózár nyitására?

 

Az életben számtalan olyan helyzet fordulhat elő, amikor autózár nyitásra lehet szükséged. Óhatatlan, hogy eltűnik a kulcs, meghibásodik valami, vagy egyszerűen csak véletlenül bezárod a slusszkulcsodat. Ilyenkor az első bosszús percek után érdemes logikusan gondolkoznod és azonnal szakembert hívnod a helyszínre, akinek a kisujjában van az autózár nyitás – természetesen sérülés nélkül.

Persze ha ilyen helyzetbe kerülsz, próbálkozhatsz egyedül is az autózár nyitással, sőt, valószínűleg ez lesz az első gondolatod, amikor rájössz, hogy pont most, pont nagyon kellene a kocsi. De ez nem ajánlott, ha csak nem vagy szakember. Laikusként ugyanis elég egy rossz mozdulat, és olyan kárt is tehetsz a saját autódban, melynek javításához valószínűleg mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. Szóval a legjobb, ha azonnal tárcsázod a megfelelő telefonszámod (például a miénket) és szakértőt hívsz a helyszínre.

 

Mit tegyél, ha elhagytad vagy ellopták a slusszkulcsodat?

 

Automatikusan nyúlsz a zsebedbe, de a slusszkulcs nincs sehol. Miután átkutattad a táskádat, hiába mész vissza azon az útvonalon, melyet bejártál, a kulcs nem kerül elő, a pótkulcs pedig kilométerekre van tőled. Mindegy, hogy ellopták, vagy elhagytad, a helyzet per pillanat ugyanaz mindkét esetben: valahogy ki kell nyitnod az autózárat. Még mielőtt hirtelen felindulásodban betörnéd a saját kocsid szélvédőjét vagy úgy döntenél, hogy az autó most már örökké abban a parkolóban marad, próbálj meg egy harmadik megoldást is bevetni.

Hívj szakembert a helyszínre, aki sérülés nélkül kinyitja az autózárat. Innentől kezdve pedig egy autókulcs programozóra bízhatod magad, aki készít neked egy vadiúj slusszkulcsot – és ha kell, letiltja a régit.

 

Mi a teendő, ha bezártad a kulcsodat?

 

Állsz a saját kocsid mellett, a slusszkulcs pedig ott van tőled egy karnyújtásnyira. A bökkenő csak annyi, hogy közöttetek van egy bezárt kocsiajtó. Ha bezártad a kulcsodat a saját autódba és nincs kéznél a pótkulcs, akkor nincs mese, valahogy vissza kell szerezned az eredetit.

Ha szeretnéd, hogy a művelet közben ne sérüljön az autód, akkor ehhez szükséged lesz egy szakemberre, aki néhány perc alatt kihúz téged a szorult helyzetedből.

 

Ha megvan a kulcs, de nem nyílik az autózár

 

A kulcs a kezedben, az autózár mégsem nyílik. Elképzelhető, hogy a kulcs vagy a távirányító hibásodott meg, de az is lehet, hogy a zárszerkezettel van valami gond.

Ha lemerült az autó akkumulátora, annak szintén lehetnek ilyen „mellékhatásai”. Mivel nem tudhatod laikusként, mi áll a probléma hátterében, nem érdemes egyedül megpróbálnod orvosolni a gondot. Nem kizárt persze, hogy valami csoda folytán sikerül kinyitni a zárat, de még ha sikerülne is, csak annyit érsz el, hogy beülhetsz a kocsiba. Elindulni már biztosan nem fogsz kulcs nélkül.

Ha jót akarsz magadnak, hívj szakembert a helyszínre, aki hamar beazonosítja a problémát, kinyitja az ajtókat és újra használhatóvá teszi az autódat!

 

Mennyibe kerül egy autózár nyitás?

 

A zárnyitás ára attól függ, hogy pontosan milyen probléma áll a háttérben. Az viszont biztos, hogy ha Budapest területén belül történt a baj, akkor a kiszállásért nem számolunk fel plusz költséget, ráadásul azonnal elindulunk hozzád. Természetesen a zárnyitás előtt mindig tisztázzuk az árat a tulajdonossal, így biztosan nem érnek majd meglepetések.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései:

Call Now Button