Renault autónyitás szakértőktől

 

Magyarországon nincs olyan parkoló, amit ha végigpásztázunk a szemünkkel, ne találnánk legalább egy Renault személygépkocsit. Ez az egyik legkedveltebb autómárka. De van olyan helyzet, amikor egy kicsit kevésbé szeretjük – például ha nem nyílik ki az autó ajtaja. Mit tehetünk, ha gondunk akad egy Renault autónyitás kapcsán, és mit felejtsünk el nagyon gyorsan? Mutatjuk, milyen lehetőségeid vannak..

 

Mit NE tegyél, ha nem nyílik az autód ajtaja 

 

Felejtsd el, azokat a filmekben, és a neten található tuti autó ajtó nyitási praktikákat. Teniszlabda, hajcsat, kiegyenesített fogas és az ablak betörése sem fog igazán segíteni neked. Sőt! Sokkal valószínűbb, hogy nagyobb kárt okozol, mint ami amúgy is volt, illetve lett volna, ha szakember segítségét kéred. 

Miért érdemes szakértőt megbízni a Renault autónyitással?

 

Csapatommal több ezer autó ajtaját nyitottuk már ki sikeresen, függetlenül attól, hogy a probléma oka mechanikai vagy elektronikus meghibásodás volt. Nálam nem csak fellengzős duma az, hogy „biztos lehetsz abban hogy kinyitom, károkozás nélkül”. Ha mégsem tudnám kinyitni, te természetesen nem fizetsz. Ha véletlenül kárt okozok (ami nem szokott előfordulni), a felelősségbiztosítás kifizeti az egészet. 

 

Miben tudok segíteni?

 

Renault autónyitásban, akár mechanikai, akár elektronikus hibák esetén. Nem ismerek lehetetlent! 

Régebbi Renault gyártmányok esetében még előfordul, hogy a zár nem távirányítós hanem manuális. Ilyen esetben mechanikai meghibásodás például a kulcs-, illetve zár kopása, törése lehet. Mindkettő el tud annyira kopni, hogy egyszerűen nem passzolnak már úgy egymásba, nem ismeri fel a zár a kulcsot. Rosszabb esetben a kulcs már annyira elkopott, elvékonyodott, hogy beletört a zárba. 

Az akkumulátor is tud gondot okozni, hiszen ezen zárak nagyrésze elektromechanikus, ami azt jelenti, hogy áram is kell a működtetéshez.

De mi van akkor, ha újabban a Renault és a távirányító nem reagál, hiába nyomod? Ne ütögesd, ne vágd földhöz, lehet hogy az aksi merült le teljesen. Ilyenkor érdemes elvinni egy szerelőhöz.

A leggyakoribb gond mégis a kocsiba zárt kulcs, amikor nincs nálad a pótkulcs sem!

Tudom, elsőre furcsa dolog egy elem cseréléséhez szakembert hívni, de kifizetődik, mert nagyon könnyű elrontani! Ez is olyan, mint az ész nélkül feszegetett, izomból kinyitott ajtó esete: sokkal nehezebb újra tanítani egy slusszkulcsot, ami elfelejtette az elemcsere alatt a kódot, mint tőlünk segítséget kérni.

 

Renault autónyitás: némi zár fifika

 

Beszéljünk kicsit konkrétan a Renault autókról, illetve azok zárairól is. Nagyon sok típusa szaladgál hazánkban, vannak igazi, régi motorosok is közöttük, afféle öregurak, kilincshúzós ajtó zárral. Ha ilyen autózárad adta fel a küzdelmet, megnyugodhatsz, a megfelelő szerszámmal seperc alatt kinyitjuk kocsidat. 

Az igazi trükk és talán némi fejfájás az újabb Renault kocsik esetében adódhatna, ugyanis ezeknek a kocsiknak egy részét már csak a záron keresztül lehet kinyitni. Itt csőbe kell húzni a kocsit, mert csak úgy engedi magát kinyitni, ha úgy érzi a saját kulcsával tesszük azt. Ehhez kell némi fifika, de nem megoldhatatlan – a megoldás kulcsa nálad, illetve nálunk van. 

Ha Renault autónyitás kell, keress bizalommal!

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95