Elzett zár kinyitása, ha nem engedelmeskedik az ajtó

 

Az Elzett zár kinyitása gyerekjáték – ha van hozzá kulcsod. Ha viszont elveszíted, beletörik, vagy maga a zár makacsolja meg magát, akkor már komoly fejtörést okozhat, hogy bejuss a lakásodba. Megmutatjuk, mi a teendőd, ha Elzett zár kinyitásáról van szó!

Miért olyan népszerűek az Elzett zárak?

Az Elzett a legrégebbi hazai zárgyártók egyike, a mai napig nagy hangsúlyt fektet a minőségre. Így nem véletlen, hogy Magyarországon a legtöbb ajtót ezzel a típussal szerelnek fel. Ezeknek a biztonsági zárbetéteknek számos különböző fajtája létezik, amelyek között mindenki megtalálja a számára ideálisat. Azonban javaslom mindenképpen valamelyik törésvédett zárbetétet, ez már alaposan megnehezíti a betörők dolgát! (pl.: Elzett X11)

Mi történik, ha nincs meg az Elzett zár kulcsa?

Minden szép és jó tehát, amíg porszem nem csúszik a gépezetbe. Ha például elveszett az Elzett zárhoz tartozó kulcsod, akkor ha zárva az ajtó, törésvédett a betét, akkor az egyetlen megoldás, hogy szakembert hívj a helyszínre. Ezekhez a zárbetétekhez ugyanis csak nagyon nehezen lehet hozzáférni roncsolás nélkül. Pont ezért tekinthetőek biztonságosnak:)

Egy tapasztalt szakembernek azonban mindez nem probléma. Ha minket hívsz, garantáljuk a sérülésmentes zárnyitást, sem az ajtót, sem a keretet nem fogjuk megkarcolni, és zárcserére sem lesz szükséged! (Legalábbis az esetek többségében nem lesz – a kivételeket lásd lejjebb.) 

Mi történik, ha valamilyen meghibásodás miatt nem nyílik a zár?

Ha a megfelelő kulcs a kezedben van, ám valami miatt ennek ellenére sem tudod kinyitni az ajtót, akkor nagy eséllyel szükség lesz a zárbetét kicsavarozására, valamint annak kiemelésére. Ehhez szintén elengedhetetlen a szakmai hozzáértés és a rutinos mozdulatok, hiszen könnyen sérülhet az ajtó, ha valaki nem elég óvatos. 

Ha szerencséd van, a zár javítható, ha nem, akkor eljött a zárcsere ideje.

Az Elzett zárak számtalan méretben léteznek, laikusként pedig nehéz megállapítani, hogy pontosan melyikre van szükséged. Ha egyedül állsz neki a zárcserének, nem csak a sérülés esélye áll fenn, de jó eséllyel egész napos program elé nézel, ráadásul ha ezen a ponton valami nem stimmel, nyitott ajtóval és szétszerelt zárral állsz majd tehetetlenül. Ekkor viszont már nem úszod meg, hogy hozzáértőtől kérj segítséget. Vagyis érdemes inkább ezzel nyitni, és megspórolni magadnak az idegeskedéssel töltött időt.

Az Elzett zár kinyitása nem mindig jár zárcserével!

Fontos tudnod, hogy nem minden esetben van szükség zárcserére, ha egy Elzett zár meghibásodik. Ha valóban menthetetlen a zárbetét, akkor persze muszáj kicserélni, ám sokszor egyszerűen csak egy pici rásegítés szükséges ahhoz, hogy újra hibátlanul működjön az ajtó. A problémát leggyakrabban a zárbetétbe került szennyeződés (hajszálak, zsebpiszok, olaj, zsír, és más dolgok, amiket a kulcsoddal juttatsz be) okozza, és ha csak ennyi a gond, akkor simán javítható a dolog.

Ne próbálkozz egyedül!

Egy olyan szituációban, amikor egy Elzett zár kinyitására van szükség, kiemelten igaz az, hogy semmiképpen nem érdemes egyedül megpróbálni bejutni, mert egy életre tönkreteheted a saját otthonod ajtaját. Szakembereink azonban gyorsan, hatékonyan és sérülés nélkül dolgoznak, ezért ilyen helyzetben érdemes azonnal minket hívnod!

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95